Båtfest och fantastiska hästtävlingar

Alla som älskar båtar ska ta sig till Svenska Mässan den 3-11 februari. Då är det nämligen dags för Båtmässan, där allt inom livet på vatten visas upp! Se årets hetaste nyheter, ta del av uppträdanden, föreläsningar och mycket mer. I sommar kommer Volvo Ocean Race att ha ett av sina stopp i Göteborg, och med anledning av det så kommer Båtmässan att ha ett antal Volvo Ocean Race-relaterade aktiviteter.

Mot slutet av månaden är det åter igen dags för hästar att stå i centrum i Göteborg. Gothenburg Horse Show är en av Europas främsta hästtävlingar och ett utmärkt tillfälle att se världsstjärnor på nära håll. Gothenburg Horse Show håller till på Scandinavium mellan den 20-25 februari. Hästtokiga ska så klart också passa på att besöka Eurohorse på Svenska Mässan den 22-25, en av världens största hästmässor med allt för hästälskaren.

Musik i massor för alla smaker

Det har blivit dags för Melodifestivalen igen! I år har Göteborg och Scandinavium nöjet att välkomna genrep och semifinaler den 9-10 februari. Ta chansen och upplev Sveriges mest populära musikfest på plats!

Om Melodifestivalen inte riktigt är din stil, så kanske det här kan locka istället. Balkanbandet Andra Generationen firar 30 år med en sprakande föreställning på Nefertiti den 3 februari. Den 8 februari har du chans att uppleva tre ikoniska band under en och samma kväll då Dropkick  Murphys, Flogging Molley och Glen Matlock spelar på Partille Arena. Svenska indiepopbandet The Radio Dept. står på scen på Pustervik den 16 februari, och dagen efter tar Göteborgs egen Sarah Klang över klubben med sin fantastiska röst.

Jazzälskare, missa inte världsartisten Sinne Eeg och hennes hyllning till Ella Fitzgerald, tillsammans med Bohuslän Big Band på Stora Teatern den 19 februari. Avsluta månaden med lite svensk pop när Darin sparkar igång sin vårturné på Lisebergshallen den 22 februari.  

Kärlek, shopping och öl

Nej, rubriken är inte någon form av rankning utan snarare en summering av några av de nyheter som månaden har att erbjuda. Alla hjärtans dag väntar som bekant den 14 februari, och vi ska göra vårt bästa för att bidra med kärleksfull stämning genom att lista några av Göteborgs mest romantiska platser, håll utkik efter den listan när det närmar sig. Shoppingnyheterna för månaden inkluderar bland annat att danska designern By Malene Birger öppnar sin första butik i Göteborg den 22 februari.

När det gäller ölen så känner du säkert till att Göteborgs mikrobryggerier producerar öl i världsklass. Nu har internationellt erkända Stockholmsproducenten Omnipollo öppnat en pub i Göteborg, sin andra i Svergie, och därmed finns det ett nytt måste att besöka för alla ölnördar och nyfikna.  

Fjädrar på Världskulturmuseet och De Ensligas Allé på Stadsteatern

Med start den 10 februari 2018 fyller fjädrar en stor del av Världskulturmuseet i Göteborg. I utställningen Feathers tas besökaren med över hela världen, till platser och personer som låtit fjädrar pryda och förhöja bärarens status – eller bara ge färg åt tillvaron. Utställningen pågår den 10 februari – 19 augusti 2018. Sen flyttar den till Stockholm och Etnografiska museet, där den visas 6 oktober 2018-3 mars 2019.

På Göteborgs Stadsteater har De Ensligas Allé  premiär den 22 februari, en berättelse om två syskon som gjort varsin resa, den ene nedåt, den andre uppåt. På scen står Carina M Johansson tillsammans med tre musiker. Mr Bob Dylan finns med trots att han inte kunde komma. Texter i översättning av Mikael Wiehe.