Matiga favoriter

Bondens egen marknad hade premiär i augusti och fortsätter hela hösten. Ta chansen att handla direkt från producenterna, den 4 september och varje lördag i september.

Finsmakare och chokladälskare har säkert redan skrivit in den 7-9 september i almanackan, då är det nämligen dags för Göteborgs Choklad, Lakrits & Delikatessfestival. Som vanligt är det Eriksbergshallen som fylls av läckerheter och närmare 100 utställare, missa inte det!

Hösten är som bekant också skördetid och det är bra om man vet hur man ska ta hand om det man skördar. Både i grönsakslandet och från träd och buskar, och i skogen. Under höstens skafferi i Botaniska trädgården får du veta mer om just detta.

Musik för alla smaker

Lisebergs fina konsertsommar är inte slut riktig än. Den 7 september gästar Annika Norlin Stora Scenen på Norden största nöjespark med sitt band Säkert!. En vecka senare är det dags för Göteborgs egen Kapten Röd att få publiken att gunga när han står på scen den 14 september.

7-9 September tar klassisk jazz över Valandhuset när 30e upplagan av Göteborg Classic Jazz Festival bjuder på 19 konserter inom genrer som New Orleans, Dixieland, Swing och mycket mer! 

September betyder också säsongsstart för Göteborgs Konserthus, och det finns massor av spännande konserter att se fram emot i höst. Säsongsöppningen bjuder på Islands briljante pianist (Víkingur Ólafsson) 12-14 september, den 19-20 kan du njuta av Sjostakovitj med Weilerstein, och den 28-29 spelas Den underfundige Richard Strauss.

Den vackra operan Madame Butterfly spelas på Göteborgsoperan från den 1 september till den 4 oktober. Denna hyllade uppsättning från 2016 är en tolkning med stark japansk äkthet, regisserad av japanske Yoshi Oïda.

Möbelmässa, bokmässa och Titanic-utställning i världsklass

Den 20-22 september står Bananpiren värd för Möbelmässan Göteborg. En mässa med de allra senaste nyheterna och trenderna inom möbler och belysning för hemmiljö. Mässan är öppen för branschen de två första dagarna och för allmänheten den sista dagen.

Veckan efter är det så åter dags för Nordens största litteraturfest, Bokmässan i Göteborg. Svenska Mässan fylls av författare, förlag och entusiaster den 27-30 september. I år med fokus på tre teman: Bild, Mediefrågor och Mobilisering mot rasism och intolerans. 

Titanic – The Exhibition är en av världens största vandringsutställningar och den besöker Galleri Fredstan från den 21 september till den 31 mars. Genom ca 200 originalföremål och flertalet reproduktioner av interiörer i naturlig storlek kommer gästerna få uppleva verkliga berättelser om fartyget.

Löparfester och hinderlopp

Oj vad man kan springa i september! Till att börja med så arrangerar Unicef stafett-fest i Slottsskogen under namnet ”Stafesten” den 5 september. Spring för en bättre värld för alla barn! 

Toughest Family den 14 och Toughest den 15 bjuder tillsammans på spännande och utmanande hinderlöpning för hela familjen. Toughest Family har hinder anpassade för alla åldrar, medan Toughest bjuder på en rejäl utmaning även för den mest vältränade. Allt går av stapeln vid Kviberg Park.

Höstens lerigaste utmaning utlovas den 22 september när Mud Run går av stapeln i Dammekärr. Ta dig igenom 7 kilometer kuperad terräng, blöta passager och naturliga hinder.