Göteborg – en smakfull stad

Göteborgs Restaurangförening Smaka på Göteborg startades 1999 som ett samarbete mellan Göteborg & Co och restaurangnäringen i Göteborg. Dels för att bygga upp och profilera Göteborg som kulinarisk destination men också för att främja medlemmarnas ekonomiska intressen. Här hittar man allt ifrån förstklassiga gourmetrestauranger till trendiga uppstickare och enklare snabbmat.

Ge bort något gott

Stundar ett jubileum? Kanske en födelsedag? Eller önskar du överraska med en oförglömlig middag? Köp ett presentkort från Smaka på Göteborg. Vill du ha det hemskickat beställer du det från  Göteborgs Restaurangsförenings webshop. Du är också välkommen att köpa det direkt på Gothenburg Visitor Centre vid Kungsportsplatsen. Presentkortet gäller för alla de restauranger som finns presenterade nedan.

För att vara säker på vilka restauranger som är aktuella, gå in på Smaka på Göteborgs hemsida där den senaste informationen finns.

Göteborg håller i längden

Göteborg har ambitionen att bli en av världens mest hållbara destinationer för möten och evenemang. Göteborg & Co är drivande i arbetet för hållbar utveckling ekologiskt, ekonomiskt och socialt och arbetar kontinuerligt för att transporter, hotell, mötesanläggningar och arenor ska erbjuda de miljömässigt bästa lösningarna.

Idag är Göteborgs besöksnäring bäst bland de skandinaviska destinationerna i ICCA:s (International Congress and Convention Association) hållbarhetsindex. Smaka på Göteborg är en mycket viktig del i detta.