I Göteborg är det möjligt att shoppa och besöka ett museum på samma dag som du fiskar vid havet eller glider fram med kanot längs en glittrande insjö. Avstånden är korta och kollektivtrafiken tar dig lätt som en plätt från kaféstråk och sevärdheter till karga klippor och susande skogsdungar.

För familjen

I Göteborg finns det massor av skoj för små och stora barn – och deras föräldrar. Att ta sig runt med hela familjen är smidigt och det är aldrig långt till närmaste lekplats.

För naturälskaren

Oavsett om du letar efter fartfyllda MTB-äventyr eller lugna skogspromenader har Göteborg något som passar. Dessutom bjuder Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen på naturupplevelser mitt i stan.

Till havs

Det brusande Västerhavet är aldrig långt borta i Göteborg. Här kan du strosa runt på idylliska skärgårdsöar, fiska hummer, åka på sälsafari och paddla till obebodda stränder.

En blomstrande kultur- och nöjesscen

Göteborg är en levande kulturstad i flera dimensioner. Här hittar du allt från operaföreställningar och Rembrandt till små oberoende teatrar och gatukonst.

Sightseeing och arkitektur

Följ med på sightseeingtur eller upptäck staden på egen hand. Här är platserna och byggnaderna du inte får missa.

Aktiviteter för alla årstider

Vår, sommar, höst och vinter. Varje årstid i Göteborg har något speciellt att erbjuda, allt från soliga sommardagar till höstmys och vinteräventyr.

Cykla och promenera

Göteborg är en liten storstad och går utmärkt att upptäcka till fots och från cykelsadeln. Här har vi samlat några av våra bästa promenad- och cykelslingor.

Guldkorn utanför city

Har du redan prickat av alla sevärdheter inne i stan? Eller vill du bara slippa stadspulsen ett tag och varva ner i en lugn miljö? Runt Göteborg finns det gott om lättillgängliga utflyktsmål.