Promenera, jogga, spring!

Upptäck ett nytt promenadstråk för helgpromenaden eller en ny löprunda. Rör på dig på alla nivåer i Göteborg. 

Stan är full av vatten

Vattnet är ständigt närvarande i Göteborg, det rinner genom centrum och omringar dig i skärgården. Oavsett om du söker dig till vattnet för att paddla, fiska eller bada, så finns det något för dig här. 

 

Ut med familjen

I Göteborg finns det många äventyr som du kan ta med hela familjen på, så många att det har skrivits en bok i ämnet. Här finns det något för alla barn!  Om barnen är sugna på att testa ridning så finns det flera aktörer som erbjuder turridning i Göteborgsområdet. Vill du hellre ta det lugnt med en picknick? Det finns många utmärkta platser att ställa ner fikakorgen på. 

Kultur som flyttat ut

Det är inte bara inne på museum, konserthus och konsthallar som du kan ta del av kulturen i Göteborg. Här får du några utomhuskulturtips!

Klättra och cykla

Göteborgstrakten är känt för sina fina klätterställen, enligt vissa finns världens bästa granithällar att klättra på här. När du klättrat färdigt på klipporna kan du bege dig till High Adventure för att klättra i höghöjdsbanan bland trädtopparna. Om du istället vill hålla dig närmre marken så kan du åka på äventyr på cykeln. Det finns slingor både för dig som är nybörjare och dig som vill ha lite mer utmaning. 

 

Shoppa och ät grönare

Är du inte så äventyrlig av dig utan hellre äter gott och shoppar? Det finns självklart ett grönt Göteborg för dig också. 

Läs mer om vad du får göra i naturen.

Tack vare allemansrätten har du en otrolig frihet att röra dig och vistas i den svenska naturen. Tänk på att med denna frihet kommer även ett ansvar att ta hänsyn och visa respekt för både natur, markägare och andra besökare. 

Allemansrätten, vad gäller?