Här kan du ta del av tips från göteborgare som kan sin grej. Vi har helt enkelt frågat nio profiler i stan: krögare, mästerbagare, skärgårdsexperter och butiksägare, om vilka ställen de gillar bäst i Göteborg. Ställena som de, förutom sitt eget förstås, tycker är topp 5 inom deras kategori.

Fyll på med god mat, dryck och fika

Här hittar du ställena där du kan fylla på med matinspiration, öl och sött. AnnaKarin Wollhag tipsar om stans bästa street food, Linn Utbult tar med oss till Göteborgs goaste fik, Henry Ngo berättar om sina fem favoritrestauranger och Cattis Ledius guidar till haken med fantastisk mat och dryck.

Fyll på med hållbart mode och hundvänligt häng

Här hittar du ställena där du kan fylla på med ny energi och inspiration inne i stan. Elisabeth på Jumperfabriken tipsar om sina favoritbutiker, Anna Mc Manus guidar till de bästa grejerna om du har hund och Jonatan Fernström bjuder på sina fem bästa ställen för dig med kameran runt halsen.

Fyll på med frisk luft, promenader och saltstänk

Var hittar du de bästa skogspromenaderna och den finaste naturen längs vattnet? Och vad är egentligen det bästa med de norra öarna i Göteborgs skärgård? Eliza som grundade dubbskomärket Icebug tipsar om sina favoritstråk och Svenne på Havskatten på Hönö tar oss med ut på skärgårdsäventyr.

Ännu fler hösttips

Hösten är lika med högsäsong i Göteborgs restaurangkök med massor av fina råvaror i säsong. Nu kan du frossa i fisk och skaldjur när de är som godast och se vad kockarna hittat i skogarna runt om staden. Och kanske dra ut på hummersafari? Eller så strosar du runt i färgsprakande parker, upptäcker nya shoppingstråk, lär känna Göteborgs historia på en stadsvandring (kolla in Crime Walks och Walknet!) och kopplar sedan av under ett fluffigt hotelltäcke. Här finns något att fylla på med som passar just dig.

Höstens evenemang

Höststaden Göteborg har många evenemang att erbjuda – shower, utställningar, konserter och mycket mer. Här listar vi höstens evenemang i och runt staden. Du hittar ännu fler evenemang året runt i vår fullständiga evenemangskalender.