I Göteborg finns stjärnkrogarna, de rebelliska uppstickarna, de trendiga barerna och en rullande armada av foodtrucks. Boka din resa, hoppa över lunchen och kom fram hungrig. Matäventyret kan börja.

Äta ute

Fisk och skaldjur i världsklass, nyskapande kök, Michelinstjärnor och fina råvaror från ett levande jordbrukslandskap. Inte konstigt att matälskare trivs så bra i Göteborg.

Sveriges ölhuvudstad

Hört talas om Stigbergets, Poppels, All in Brewing och Dugges? Det borde du. Enligt internationella rankningar kommer några av världens bästa öl just nu från Göteborg.

Bubblande barhäng och nattklubbar i världsklass

I Göteborg finns allt från livliga pubmiljöer till lugnare barer. På fredagar dyker det upp after work-bufféer för att fira helgens intåg och många har öppet in på småtimmarna. Sedan är det bara att dansa vidare mot någon av stans populära nattklubbar.

Grönt, hållbart och närodlat

Vegetariskt, veganskt, ekologiskt och närproducerat – i Göteborg finns det många mataktörer som sätter hållbarheten främst.

Klassiska kondis, veganfika och trendiga kaffebarer

I Göteborg finns fika för alla smaker och tillfällen – allt från italienska espressobarer till närproducerad glass och gammaldags konditorier.

En speciell inramning

Ibland är omgivningen lika viktig som innehållet i glaset och på tallriken. Här har vi samlat speciella miljöer runt om i stan där du kan njuta av mat och dryck.

Mat i farten

Inte tid, eller lust, att slå dig ner vid ett restaurangbord? Spana då in Göteborgs breda utbud av allt från take away till foodtrucks och bagerier – perfekt för en picknick i närmaste park.

Brunchbufféer och frukostfrallor

Ladda upp ordentligt inför dagen så orkar du mer. Här finns allt från klassisk svensk frukost till amerikanska sirapsindränkta pannkakor och croissanter.