Helveganska 

Blackbird – För veganer av veganer

På Blackbird hittar du fräscha och vällagade rätter med internationella och svenska smaker. Här lagas vegansk mat från grunden med råvaror som seitan, tofu och tempeh. Blackbird är en kooperativt ägd restaurang driven av veganer. Du läser mer om Blackbird här, och restaurangen hittar du på Stigbergsliden 3.

Open New Doors – Oprocessad och ekologisk vegansk mat

Open New Doors beskriver sin restaurang som "ekologisk råmat-glädje" vilket gör det tydligt att välmående är en viktig del i deras koncept. På menyn hittas vegansk raw food där rätterna är anpassade efter det bästa som säsongen har att erbjuda. Läs mer om Open New Doors här, restaurangen hittar du mitt på Tyska Bron. 

 

Veganskt utbud

Syster Marmelad – Vegetariskt och veganskt i Majorna

I hjärtat av stadsdelen Majorna hittar du Syster Marmelad. En spännande helvegetarisk restaurang som erbjuder många veganska alternativ (det är bara ostbrickan som inte är vegansk).  Rätterna är mellanstora och passar utmärkt att dela, eller äta själv. Dessutom erbjuder Syster Marmelad vegansk brunch varje söndag. Syster Marmelad ligger på Mariagatan 16

 

The Green Room – Helvegetariskt på Liseberg                     

The Green Room är Lisebergs helt vegetariska restaurang. All mat är tillagad helt utan animaliska produkter, det vill säga vegansk, dock är inte dryckessortiment och dylikt nischat mot veganskt. På the Green Room njuter du av en vegansk buffé med många olika rätter tillagade av de bästa råvaror som naturen har att erbjuda.     

           

Jinx Food Truck – Veganskt i farten

Att utbudet är lite mindre i en food truck säger sig självt, men den veganska versionen av vagnens ångade bao buns är delikat. Tofu, kimchi och fräscha grönsaker blir en perfekt lunch och gör Jinx till ett utmärkt veganskt alternativ för dig som är ute efter något snabbt, gott och enkelt. Jinx Food Truck står, namnet till trots, alltid på samma ställe: Magasinsgatan 17. 

 

Brewers Beer Bar – Pizza och öl på veganskt vis

Utöver ett imponerande ölutbud erbjuder Brewers Beer Bar stans kanske bästa veganska pizzor. Pizzorna bakas på surdegsbotten och den veganska menyn bjuder på flera olika toppings. Menyn byts relativt frekvent så håll utkik efter nya spännande pizzor. Ett utmärkt alternativ för en pizzasugen vegan. Tredje Långgatan 8

 

 

Har vi missat din veganska favorit? Hör av dig till redaktionen@goteborg.com