Tänk på att följa myndigheternas rekommendationer: stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans hjälps vi åt att begränsa smittspridningen av covid-19.

Fika i Haga

Den mysiga stadsdelen har gott om kaféer och småbutiker. Kanske testar du en gigantisk kanelbulle på Haga Nygata? Läs mer om Haga.

Besök pampiga Göteborgs Konstmuseum

Museet har tre stjärnor i Michelins Green Guide och imponerande, nordiska samlingar från 1400-talet och framåt. Här finns stora utställningar året runt. Läs mer om Göteborgs Konstmuseum.

Gör en dagstur i Göteborgs skärgård

Du når karga klippor och pittoreska fiskebyar på mindre än en timme, och det är enkelt att ta sig ut till skärgården. Läs mer om Göteborgs skärgård och hur du tar dig till de olika öarna.

Upptäck Göteborg från vattnet

Närheten till havet har alltid varit avgörande för Göteborg. Det ger också besökare en chans att se staden från en spännande vinkel, till exempel genom kajakuthyrning, stand up paddleboard eller sightseeing med Ocean Bus eller Paddan.

Foto: Beatrice Törnros

Testa lokalt hantverksöl

Spana in de olika hantverksbryggerier som poppat upp på olika håll i staden och testa lokalbryggt öl. Läs mer om några av Göteborgs bryggerier och få fler tips i vår ölguide.

Upplev 1700-talet på Ostindiefararen Götheborg

Ostindiefararen Götheborg är en replika av det skepp som vid hemkomsten från Kina 1745 sjönk utanför Göteborgs hamninlopp. Här kan du ta del av allt från fängslande berättelser och tjärdoftande skeppsbyggnadskonst till knopkurser och kulinariska fröjder i en tidstypisk 1700-talsmiljö. Läs mer om Ostindiefararen Götheborg.

Gå på safari i Universeums regnskog

Universeum rymmer en hel regnskog, en akvariehall med exotiska fiskar och hajar, mängder av exotiska djur och växter – allt under ett och samma tak. Läs mer om Universeum.

Shoppa göteborgsk design

Lokala klädmärken, secondhand och inredning är bara en liten del av allt du hittar under en shoppingrunda i Göteborg. Läs mer om shopping.

Ät fisk och skaldjur

Havets läckerheter smakar extra gott i hamnstaden Göteborg. Räkmackor, nyfångad fisk i klassiska och moderna former, musslor och ostron – utbudet är stort! Besök restaurangsidan och hitta ditt favoritställe, oavsett om du vill njuta av fisk eller annat. Läs mer om restauranger.

Besök Trädgårdsföreningen

Bara ett stenkast från centralen ligger Trädgårdsföreningen – en av Europas bäst bevarade 1800-talsparker. I andra änden av stan hittar du Botaniska Trägården, en botanisk trädgård i världsklass med över 16 000 arter att beundra. Läs mer om parker och trädgårdar i Göteborg.

Sugen på mer? Här är några bonustips

Basta och bada i Frihamnen

Den spektakulära bastun och den flytande poolen Allmänna badet är två av anledningarna att åka till Frihamnen. Gratis aktiviteter, tillgängligt och nytänkande mitt i stan.

Besök Götaplatsen

Götaplatsen, där Poseidon omges av Göteborgs Konstmuseum, Stadsteatern och Konserthuset, invigdes till Jubileumsutställningen 1923 och har blivit något av en signaturbild för Göteborg. Arkitektur, kultur och historia i ett!

Blicka ut från Skansen Kronan

Njut av den vackra utsikten från Skansen Kronan, försvarsanläggningen från 1600-talet som varit såväl fängelse som nödbostad och museum. Milsvid utsikt över stan och perfekt picknickställe!